Paascupcakes

    Paascupcakes

    15keer bewaard
    52min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze schattige chocoladecakejes zijn versierd met chocolade-roomglazuur en hagelslag om een nestje te maken met daarin 3 kleine snoepeitjes. Een erg leuke traktatie voor Pasen! Bekijk ook de video van dit recept, met nog twee extra ideeën voor cupcakes voor Pasen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 18 cupcakes

    • 140 gr zelfrijzend bakmeel
    • 120 gr boter, zacht
    • 85 gr suiker
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • Chocolade-roomglazuur
    • 175 gr boter, zacht
    • 125 gr cacaopoeder
    • 600 gr poedersuiker
    • 150 ml melk
    • 1 druppel vanille extract
    • Om te decoreren
    • 2-4 eetlepels hagelslag
    • 58 gekleurde mini chocolade eitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:52min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed 3 mini muffin bakplaten met papieren bakvormpjes.
    2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren en cacaopoeder in een grote kom. Mix met een elektrische mixer tot een glad beslag.
    3. Schep het beslag in de papieren vormpjes, vul ze elk voor 3/4. Bak 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, tot de cakejes gaar en stevig zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
    4. Om het glazuur te maken: Klop met een mixer de boter licht en romig. Meng de cacao en suiker afgewisseld met melk en vanille erdoor. Mix tot een smeerbare consistentie. Voeg meer poedersuiker of meer melk toe om de juiste dikte te krijgen.
    5. Verspreid het glazuur over de cupcakes met behulp van een mes of een spuitzak en vorm een klein kuiltje bovenin, als nest. Strooi hagelslag over het glazuur om de randjes van het nest te vormen. Leg 3 kleine snoepeitjes in elk nest.

    Video

    Cupcakes voor Pasen
    Cupcakes voor Pasen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Bralison
    van
    0

    Schattig! Ga ik zeker maken. - 02 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren