Bagels maken

    Bagels maken

    6keer bewaard
    1uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    In 2 uurtjes maak je de lekkerste en verste bagels die je ooit hebt gegeten. Wil je een korst met sesamzaad, maanzaad of naturel? Dat bepaal je zelf!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 bagels

    • Deeg
    • 1 eetlepel gedroogde actieve bakkersgist (is ongeveer 1 zakje gist)
    • 1 theelepel rietsuiker
    • 120 ml warm water
    • 400 gr bloem
    • 4 theelepels rietsuiker
    • 1,5 theelepel zout
    • 100 ml lauwwarm water, of iets meer
    • 1 theelepel zonnebloemolie
    • Waterbad
    • ruim water
    • 1 theelepel honing
    • 1 theelepel zout
    • Versieren met
    • 2 eetlepels maanzaadjes (indien gewenst voor de korst)
    • 2 eetlepels sesamzaadjes (indien gewenst voor de korst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

      Deeg:

    1. Los de gist en 1 theelepel rietsuiker op in 120 ml warm water. Laat 10 minuten staan zodat het gaat schuimen.
    2. Je kunt het deeg met de hand kneden of in een keukenmachine mengen (met de hand geeft een iets beter eindresultaat, vind ik). Meng de bloem, 4 theelepels suiker en het zout. Voeg het gistmengsel toe, en meng. Meng geleidelijk de olie en het lauwwarme water erdoor. Kneed tot een samenhangende deegbal. Gebruik iets meer water toe indien het deeg te droog is.
    3. Bestuif een werkblad met bloem, en kneed het deeg 2 minuten met de hand tot het soepel en elastisch aanvoelt. Leg een theedoek over het deeg, en laat 20 minuten rijzen.
    4. Snij het deeg in 8 gelijke stukken. Rol elke deegbal tot een sliert van ong. 20 cm lang. Knijp uiteinden samen, zodat een ring ontstaat. Dek af met een theedoek en laat de bagels 30 minuten rijzen.
    5. Zet ondertussen een pan met ruim water op, en los hierin 1 theelepel honing en 1 theelepel zout op. Leg ook meerdere vellen keukenpapier klaar op het aanrecht, zodat de gekookte bagels straks kunnen uitdruipen. Verwarm de oven voor op 200°C.
    6. Waterbad:

    7. Laat voorzichtig 3 bagels per keer in het kokende water glijden. Laat 30 seconden koken, draai de bagels om, laat weer 30 seconden koken, en haal de bagels dan onmiddellijk uit het water met een schuimspaan. Laat vervolgens uitdruipen op keukenpapier. Doe dit voor alle bagels.
    8. Versieren:

    9. Versieren is optioneel, want neutraal zijn ze ook lekker. Indien een andere korst gewenst is, zet dan 2 diepe borden klaar. Vul 1 bijvoorbeeld met maanzaad en 1 met sesamzaad. Doop de bovenkant van de bagels in de zaadjes.
    10. Vet een bakplaat in met olie of boter. Verdeel de bagels over de bakplaat. Bak ze in 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties