Franse aardappelgratin

    Franse aardappelgratin

    (2)
    21keer bewaard
    55min


    89 personen hebben dit gemaakt

    Een beetje crème fraîche, een paar kleine aardappelen en klaar ben je! Deze aardappelgratin is heerlijk als bijgerecht bij allerlei vleesgerechten. Serveer als toetje geen zware desserts, maar wat fruit bijvoorbeeld, zo heb je een uitgebalanceerde maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr aardappels
    • 200 ml crème fraîche
    • 1 ei
    • zout en versgemalen peper
    • een snufje nootmuskaat poeder
    • 50 gr geraspte kaas (Gruyère, emmentaler,...)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Borstel de aardappels schoon. Snijd de aardappelen in plakjes (het is niet de moeite waard om ze te schillen, met schil zijn ze ook lekker) Schik de plakjes in een ovenschaal.
    3. Meng de crème fraîche met het ei, zout, peper en nootmuskaat. Giet dit over de aardappelen en bedek met geraspte kaas.
    4. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    berts
    van
    1

    Frans??? eenvoudig lekker  -  05 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren