Hartige kippensoep met groenten en gort

    Hartige kippensoep met groenten en gort

    2keer bewaard
    2uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Als je verkouden bent of een griepje hebt is er niets lekkerders dan een bord zelfgemaakte soep. Deze kippensoep zit boordevol vitaminen van de verse groenten en kruiden. Door gort toe te voegen wordt het een maaltijdsoep.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de bouillon
    • 1 dikke vette scharrelkip
    • 1 ui
    • het groene deel van 1 prei
    • 4 wortels, geschraapt
    • de buitenste stengels van een bos bleekselderij
    • 1 grote tomaat
    • 1 theelepel foelie
    • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
    • 6 gedroogde laurierblaadjes
    • 1 theelepel gedroogde lavas
    • de stengels van een bosje peterselie en/of selderij, goed gewassen
    • 1 eetlepel zout, of naar smaak
    • voldoende water om alles onder water te zetten
    • Voor de soep
    • 1 grote gele koolraap (rutabaga), in stukjes
    • 200 gr vluggort
    • het kippenvlees, in stukjes gesneden
    • 3 wortels, geschrapt en in stukjes
    • het hart van de bleekselderij, gehakt
    • witte deel van 1 prei, dungesneden
    • de blaadjes van de peterselie of selderij, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Alle ingrediënten voor de bouillon in een grote soeppan op een hoog vuur aan de kook brengen. Het vuur lager zetten (eventueel op een sudderplaatjes) en de pan afdekken. Minstens 2 uur zachtjes laten sudderen.
    2. Laat de soep iets afkoelen.
    3. De kip uit de pan halen, het vlees van de botten halen, in stukjes snijden en apart zetten.
    4. De bouillon door een zeef schenken, de bouillon weer in de pan schenken en groenten en kruiden weggooien.
    5. De ingrediënten in de aangegeven volgorde aan de pan toevoegen. Tussen het toevoegen van kip en wortel 10 minuten wachten. 15 minuten laten koken tot gort en koolraap gaar zijn. De verse kruiden op het allerlaatste moment toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren