Mama's nasi goreng

    Mama's nasi goreng

    16keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is van mijn moeder, die veel heeft gereisd en dit recept uit Indonesië heeft meegenomen. Perfect om restjes mee op te maken! Jong en oud is er dol op.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 gr rijst
    • 1 groentebouillonblokje
    • 4 eieren
    • 1 eetlepel gedroogde dragon
    • 1/2 ui, fijngehakt
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 240 gr doperwten en wortelen, in blik of pot
    • klontje boter
    • Versgemalen zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Schil en snijd de ui in kleine stukjes.
    2. Breng ruim water aan de kook in een pan. Voeg het bouillonblokje en de rijst toe en kook de rijst gaar.
    3. Klop de eieren met een garde los in een kommetje, voeg een snufje zout en peper toe, en meng vervolgens de dragon erdoor. Zet apart.
    4. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur, en bak hierin de ui bruin, in ongeveer 3 minuten. Zet dan het vuur lager.
    5. Verwarm een ​​eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan, en voeg de eieren onder voortdurend roeren toe, om roerei te krijgen.
    6. Giet de rijst af en meng de rijst door de gebakken uien in de grote koekenpan. Zet het vuur middelhoog. Voeg een eetlepel olijfolie, een theelepel vijfkruidenpoeder en 3 eetlepels sojasaus toe en meng door.
    7. Voeg roerei toe. Voeg ook de erwtjes en wortels toe en meng door.
    8. Verwarm de nasi nog even door en serveer met een klontje boter.

    Tip

    Je kunt ook (restjes) kip toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren