Aardbeientaart met zelfgemaakte bodem

    Aardbeientaart met zelfgemaakte bodem

    20keer bewaard
    55min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Een zelfgemaakte bodem, een lekkere banketbakkersroom, enkele mooie aardbeien... en klaar ben je! Een verrukkelijke taart, gemakkelijk om te maken. Als je een nog snellere versie wil, neem je bladerdeeg als bodem en kant en klare banketbakkersroom.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 taarten

    • Voor de taartbodem
    • 300 gr bloem
    • 80 gr witte basterdsuiker
    • 125 gr boter
    • een snufje zout
    • 1 eidooier
    • 50-100 ml water
    • Voor de vulling
    • 500 ml melk
    • vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden
    • 130 gr suiker
    • 4 eieren
    • 30 gr bloem
    • 1 bakje aardbeien, schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng in een keukenmachine of een grote kom de bloem, suiker, zout en boter. Mix of kneed met de hand tot het mengsel kruimelig is. Voeg eidooier en water toe en kneed tot het deeg glad is en een bal vormt. Verdeel het deeg over de bodem en de randen van een ingevette taartvorm.
    2. Prik het deeg in met een vork en bedek dan met bakpapier en een steunvulling (bonen of speciale steentjes), zodat het deeg geen luchtbelletjes krijgt of inzakt.
    3. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
    4. Terwijl de bodem bakt, breng je de melk met een half vanillestokje in een steelpan op matig vuur aan de kook. In een kom of de kom van een keukenmachine, mix je de suiker en de eieren tot een romige, lichtgele massa. Voeg de bloem toe.
    5. Roer de hete melk er beetje bij beetje doorheen (nadat je het vanillestokje hebt verwijderd) en giet alles in de pan en laat op heel laag vuur zachtjes koken tot de room dik genoeg is.
    6. Blijf roeren, anders krijg je klontjes of kan de room aan de bodem van de pan blijven plakken.
    7. Verdeel de banketbakkersroom over de afgekoelde taartbodem.
    8. Was en snijd de aardbeien in tweeën. Schik ze op de banketbakkersroom. Zet in de koelkast tot gebruik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Echt niet lekker. Ik heb me exact aan het recept gehouden, maar de bodem was echt niet lekker en de room was ook echt niet te eten. De taart is zo de prullenbak in gegaan, zonde van de ingrediënten. - 09 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren