Avocado en tonijn tapas

    (189)
    20 minuten

    Toen ik in Spanje woonde, heb ik een scala aan heerlijke tapasrecepten voorbij zien komen. Deze tapa is licht en overheerlijk en smaakt lekker met een goede witte wijn en knapperig brood. Dit recept leent zich om te experimenteren met verschillende groenten, kruiden en azijnen.


    161 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 blikjes (ongeveer 320 g) witte tonijn in water
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 3 lente-uien, dun gesneden, plus wat extra ter decoratie
    • 1/2 rode paprika, gehakt
    • 1 scheutje balsamicoazijn
    • zwarte peper, naar smaak
    • een snufje knoflookpoeder
    • een snufje zout
    • 2 rijpe avocado's, gehalveerd en pit verwijderd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng tonijn, mayonaise, lenteui. rode paprika en balsamicoazijn in een kom. Breng op smaak met zwarte peper, zout en knoflookpoeder en vul de avocado helften met dit mengsel. Garneer met wat lente-ui en een beetje zwarte peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (189)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    FranktenBolscher
    0

    Heerlijk recept! echter: I.p.v. tonijn uit blik - verse rauwe tonijn gebruiken én stukjes augurk toevoegen .  -  16 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren