Appelflap

Ontzettend lekker, dit recept voor appelflappen. Je gebruikt bladerdeeg, appels en appelmoes. Snel gemaakt en snel verdwenen...

Aeroz

Ingrediënten

Opbrengst: 4 appelflappen

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 eetlepels appelmoes
  • 4 snufjes kaneel
  • 1 appel
  • 1 ei

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een snijplank.
  3. Doe een eetlepel appelmoes en een snufje kaneel op een helft van elk plakje bladerdeeg (ongeveer 1 cm van de rand).
  4. Schil en snij de appel in kleine stukjes. Verdeel de appel over de appelmoes.
  5. Vouw het deeg dubbel zodat er driehoekjes of rechthoekjes ontstaan en druk de randjes goed aan. Snij dan met een scherp mes 2 of 3 sneetjes in het pakketje, zodat er lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.
  6. Klop een ei los in een kleine kom en bestrijk met een kwast de randen en bovenkanten van de bladerdeegpakketjes.
  7. Leg de appelflappen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  8. Bak de appelflappen ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. de appelflappen moeten wat opgebold en goudbruin zijn.
  9. Laat (iets) afkoelen alvorens te serveren!

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Appel
Appel (413)