Abrikozen-perzik clafoutis

    Abrikozen-perzik clafoutis

    2keer bewaard
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke clafoutis, heel eenvoudig om te maken en de vruchten smelten in je mond. Voeg een bolletje vanille-ijs toe en serveer als het nog warm is. Gebruik vers fruit als het in het seizoen is.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 80 g bloem
    • Snufje zout
    • 50 g suiker
    • 200 ml melk
    • 2 eieren
    • Snufje kaneelpoeder
    • 1 klein blikje halve perziken op siroop
    • 1 klein blikje halve abrikozen op siroop
    • amandelschaafsel ter decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde taartvorm in.
    2. Laat het fruit uitlekken en leg op een bord met keukenpapier.
    3. Meng in een kom bloem, zout, suiker, melk, eieren en kaneel tot een glad geheel.
    4. Schik het fruit met de holle kant naar onderen in de taartvorm en schenk het beslag erover.
    5. Bak 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De clafoutis moet goudbruin zijn. Haal uit de oven, bestrooi met amandelschaafsel, laat iets afkoelen en serveer met een bolletje vanille-ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren