Artisjokken op Franse wijze

    Artisjokken op Franse wijze

    2keer bewaard
    35min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een gerecht dat afkomstig is van mijn grootmoeder. Ik hield niet van artisjokken, en nu kan ik er niet genoeg van krijgen! Je maakt het in een snelkookpan en serveert dit gerecht koud.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr spekreepjes
    • 12 kleine paarse artisjokken
    • 1 wortel
    • 1 citroen
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 ui ingestoken met 2 kruidnagels, in stukken gesneden
    • 1 bouquet garni (bosje kruiden, bijv tijm, peterselie en laurier)
    • 500 ml droge witte wijn
    • 2 eetlepels gemalen korianderzaad
    • 3 eetlepels anijslikeur
    • 2 theelepels suiker
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 1 glas witte wijnazijn
    • beetje zout
    • beetje cayenne peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snij de artisjokken in vieren. Snij wortel en citroen in plakjes.
    2. Bak het spek, knoflook, ui en wortel in olie in de snelkookpan. Voeg azijn, wijn, anijslikeur, citroen, korianderzaad, bouquet garni, en verrvolgens de artisjokken toe. Breng op smaak met zout, cayennepeper en suiker.
    3. Sluit de pan. Zodra de deksel gaat sissen, zet je het vuur lager en laat 20 minuten koken. Haal de artisjokken uit de pan en laat ze in de koelkast afkoelen. Dien koud op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren