Gegratineerde asperges

    Gegratineerde asperges

    7keer bewaard
    20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het recept voor aspergegratin van mijn vriendin Marie-Laure. Ongelooflijk lekker! Je kunt witte asperges of groene asperges gebruiken, maar ik vind witte asperges het lekkerst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bos asperges
    • 25 gr bloem
    • 50 gr boter
    • 1/2 liter melk
    • 75 g geraspte Gruyère kaas
    • 3 plakken ham in stukjes gesneden
    • Zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Was de asperges (schil ze als je witte asperges gebruikt) en kook ze 4 minuten in gezouten water. Laat uitlekken. Leg in een ovenschaal.
    2. Maak een roux door boter te smelten in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door tot er een kleine bal deeg ontstaat. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe, blijf roeren en laat de saus dikker worden.
    3. Giet de saus over de asperges in de ovenschaal en bestrooi met stukjes ham en geraspte kaas.
    4. Zet onder de grill (hoogste stand) in de oven en hou het goed in de gaten. Haal uit de oven als de bovenkant bruin begint te worden, meestal na een paar minuten.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren