Aubergine uit de oven

    Aubergine uit de oven

    4keer bewaard
    35min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Aubergine wordt langzaam geroosterd in de oven, met een beetje knoflook en olijfolie. Eenvoudig, heerlijk, en snel om te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote of 4 kleine aubergines
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, in kwarten
    • zout en versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 240°C. Was de aubergines en snijd ze doormidden. Leg de helften in een ovenschaal met de schil naar onderen.
    2. Maak een paar inkepingen in het vruchtvlees van de aubergine en steek daar de teentjes knoflook in. Besprenkel de aubergine met een scheutje olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
    3. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Besprenkel de aubergine halverwege de baktijd opnieuw met olijfolie.
    4. Eet de aubergine zo (met of zonder schil, afhankelijk van de smaak), of schraap het vruchtvlees uit de schil en maak er een puree van.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren