Aubergine met Parmezaanse kaas - parmigiana di melanzane

    Aubergine met Parmezaanse kaas - parmigiana di melanzane

    2keer bewaard
    1uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit Italiaanse recept voor aubergine is zowel warm als koud lekker. Parmezaanse kaas, mozzarella, basilicum, tomaten en aubergine... een heerlijke combinatie!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 850 gr aubergine
    • 650 gr tomaten
    • 1 bosje basilicum
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 50 gr Parmezaanse kaas
    • 100 gr mozzarella
    • 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Was de aubergines, schil ze met een dunschiller en snij in de lengte in plakken van 5 mm dik. Bestrooi met zout en laat een uur in een vergiet uitlekken.
    2. Was ondertussen de tomaten, pel ze en verwijder de zaadjes. Bak de tomaten 5 minuten in een pan met de basilicum. Roer goed zodat het niet verbrandt. Pureer (met een staafmixer) tot een tomatensaus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Spoel aubergine af en dep droog. Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok. Bak de plakken aubergine in porties indien nodig. Ze moeten goudbruin aan beide kanten worden.
    5. Schep wat van de tomatensaus onderin een ovenschaal, dan een laag aubergine, een beetje Parmezaanse kaas, mozzarella en een beetje losgeklopt ei. Herhaal deze lagen en eindig met aubergine en tomatensaus.
    6. Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Zo lekker, melanzane! - 28 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren