Authentieke paella

    Authentieke paella

    9keer bewaard
    1uur35min


    61 personen hebben dit gemaakt

    Mijn oma komt oorspronkelijk uit Spanje. Dit is haar authentieke recept voor Paella met rijst, kip, garnalen, kreeft, venusschelpen en mosselen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr rijst
    • 1,5 liter kippenbouillon
    • 3 teentjes knoflook
    • een theelepel fijngehakte verse peterselie
    • 1/2 theelepel kerriepoeder
    • 5 saffraandraadjes
    • Zout en versgemalen peper
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 hele kip (ongeveer 1,3 kg), in kleine stukken
    • 250 gr kleine garnalen
    • 6 kleine kreeftenstaarten
    • 50 gr venusschelpen, schoongemaakt
    • 200 gr champignons
    • 150 gr doperwten
    • 60 gr mosselen (uit blik)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Spoel de rijst af in koud water, laat uitlekken en zet apart. Breng de kippenbouillon aan de kook op matig tot hoog vuur, zet het vuur dan lager, dek af en houd het warm. Meng knoflook, peterselie, kerrie, saffraan, zout, peper en 120 ml warme kippenbouillon in een vijzelpot en pureer tot een glad mengsel.
    2. Verhit de olijfolie in een paella-pan op matig tot hoog vuur, en roerbak de ui hierin tot deze lichtbruin wordt. Bak kip, garnalen, kreeftstaarten en venusschelpen mee, tot de kip gaar is, ongeveer 10 minuten. Giet het kruidenmengsel erbij.
    3. Voeg de rijst toe, giet er de hete bouillon over en laat sudderen tot de rijst bijna gaar is, ongeveer 15 minuten. Voeg champignons, erwten en mosselen toe, roer twee keer door en laat dan 10 minuten sudderen. Haal van het vuur, dek af en laat het rusten tot de rijst gaar is, na ongeveer 7 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HenkLameijer
    0

    Heerlijk recept alsof het zo in Spanje wordt gemaakt. Ik heb wel verse mosselen gebruikt. ;-) - 21 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren