Authentieke Spaanse rijst

    (288)
    1 uur 15 minuten

    Een geweldig recept voor gebakken rijst, dat echt de authentieke smaken uit Spanje heeft. Je kunt het ook als hoofdgerecht serveren. Het is makkelijk te maken en echt lekker.


    264 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 235 ml kippenbouillon
    • 235 ml tomatensaus
    • 6 plakjes spek
    • 2 uien, gesnipperd
    • 185 gr witte rijst
    • 2 tomaten, in blokjes
    • 2 groene paprika, in blokjes
    • een snufje chilipoeder
    • Zout en versgemalen peper
    • 1 blikje (ongeveer 250 g) zwarte olijven, uitgelekt (optioneel)
    • 1 blikje (ongeveer 285 g) mais (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Breng de kippenbouillon met de tomatensaus aan de kook in een kleine pan. Zet het vuur lager en laat zachtjes pruttelen terwijl je de andere ingrediënten voorbereid.
    2. Bak het spek in een grote koekenpan of wok bruin in ongeveer 10 minuten. Leg de gebakken spek op een bord met keukenpapier en laat het spekvet in de pan zitten. Snij het spek in stukjes.
    3. Roerbak de ui in het spekvet op middelhoog vuur tot de ui zacht is, na 5 minuten. Roer dan de rijst erdoor en bak dit ongeveer 3-5 minuten mee. Schenk de hete kippenbouillon/tomatensaus over de rijst, voeg tomaat, paprika en spek toe. Breng op smaak met chilipoeder, zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat de rijst zachtjes sudderen tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen, na 30-40 minuten. Meng de olijven en mais erdoor vlak voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (288)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren