Chocoladetaart met banaan

    Chocoladetaart met banaan

    10keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Banaan en chocolade, het is een perfecte combinatie. Het bijzondere aan deze taart is de bodem, die gemaakt is met cacao. Een traktatie voor chocoladeliefhebbers!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de bodem
    • 170 gr bloem
    • 110 gr boter, gesmolten
    • klein beetje koud water
    • 1 eetlepel cacaopoeder
    • Voor de vulling
    • 2 of 3 bananen, in plakjes
    • 200 gr stukjes pure chocolade
    • 200 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Maak het deeg:

    3. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Giet de gesmolten boter in het midden en meng tot het deeg kruimelig wordt. Voeg cacaopoeder toe en meng goed. Voeg een beetje water toe en kneed met je hand tot een glad deeg. Vorm een ​​bal, leg een schone doek over de kom en laat het deeg 30 minuten rusten op een koele plek.
    4. Rol het deeg uit en bedek hiermee de bodem en randen van een licht ingevette taartvorm. Prik gaatjes in het deeg, dek af met aluminiumfolie of bakpapier en leg er droge bonen of bakbonen in.
    5. Bak 20 minuten met de steunvulling in de voorverwarmde oven. Verwijder de steunvulling en laat helemaal afkoelen.
    6. Maak de vulling:

    7. Verwarm de room in een steelpan tot het begint te borrelen. Haal van het vuur en doe de chocoladestukjes erin. Dek onmiddellijk af met een deksel en wacht 5 minuten. Roer met een houten pollepel tot de chocoladeroom glad is.
    8. Verdeel plakjes banaan over de afgekoelde taartbodem. Schenk hier de chocoladeroom over. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan in de koelkast tot de vulling stevig is.
    9. Garneer de taart eventueel met een paar plakjes banaan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ZoëvanderHeijden
    1

    jammie egt lekker rezept hij wort meteen hart egt een aanrader groet - 23 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren