Beste rugelach

    Beste rugelach

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudig en gewoon fantastisch! Gebruik hüttenkäse, en je rugelach wordt licht en overheerlijk.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 48 koekjes

    • 225 gr hüttenkäse
    • 225 gr boter, zacht
    • 250 gr bloem
    • 55 gr boter, zacht
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 1 flinke snuf kaneelpoeder
    • 80 gr gehakte pecannoten
    • 70 gr rozijnen
    • 60 gr sinaasappelmarmelade (optioneel)
    • 1 eiwit
    • 2 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Meng de hüttenkäse en boter in een kom. Mix goed door en voeg dan geleidelijk de bloem toe. Het deeg blijft plakkerig. verdeel het deeg in drieën en wikkel in bakpapier. Leg tenminste 2 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat in.
    3. Meng de resterende boter met de bruine suiker, kaneel, noten en rozijnen. Zet apart. Rol steeds 1 bal deeg op een bebloemd oppervlak uit tot een cirkel van 23 cm doorsnee, terwijl je de rest van het deeg in de koelkast laat. Verspreid 1 eetlepel sinaasappelmarmelade (optioneel) over de cirkel. Druk voorzichtig 1/3 deel van het notenmengsel in het deeg. Snij de cirkel in 16 punten. Rol elke punt strak op, begin bij de brede kant. Leg de rugelach met de punt naar onderen op de bakplaat. Herhaal met het resterende deeg. Klop het eiwit los met water en bestrijk de koekjes hiermee.
    4. Bak de rugelach goudbruin in de voorverwarmde oven, in ongeveer 18-20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren