Chocoladepudding zonder eieren

    Chocoladepudding zonder eieren

    Voeg toe aan favorieten!
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hier is een recept voor chocoladepuddinkjes, zonder eieren of room, maar gemaakt met agar-agar. Agar is een bindmiddel dat wordt gewonnen uit roodwieren. Het is een wit, reukloos poeder. het wordt gelei als het in contact komt met vocht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/4 theelepel Agar-agar
    • 40 gr ongezoete cacao
    • 500 ml halfvolle melk
    • 50 gr basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng de agar en cacao samen.
    2. Verwarm de melk in een steelpan. Voeg het cacao-agarmengsel vlak voor het koken toe en roer krachtig door, zonder al te veel lucht toe te voegen.
    3. Laat 2-3 minuten al roerend koken. Haal van het vuur en voeg de suiker toe.
    4. Giet in vier schaaltjes. Laat 10 minuten afkoelen op kamertemperatuur. Zet dan 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren