Bloemkool gratin

    Bloemkool gratin

    3keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Bloemkool met aardappel en worst, gegratineerd in de oven. Proef dit, het is overheerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bloemkool
    • 3 aardappelen in stukken gesneden
    • 4 of 5 knakworsten
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 40 gr geraspte Gruyère
    • Zout en peper uit de molen
    • Voor de bechamel
    • 40 gr boter
    • 1 volle eetlepel bloem
    • 400 ml melk
    • Zout en peper uit de molen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

    1. Was en snijd de bloemkool. Schil de aardappelen en snij in kleine stukjes.
    2. Stoom (of kook) de bloemkool en aardappelen gaar in ongeveer 30 minuten.
    3. 15 minuten voor het einde van het koken, bereid je de bechamel voor: in een pan boter smelten op een laag vuur, haal van het vuur en roer de bloem er in een keer door, roer krachtig door met een garde. Voeg de melk beetje bij beetje toe, op een laag vuur, onder voortdurend roeren. Voeg zout en peper naar smaak toe. De bechamel wordt geleidelijk dikker.
    4. Verwarm de grill van de oven voor.
    5. Giet een eetlepel olie in een ovenschaal. Voeg de bloemkool en aardappelen toe. Snijd worst in plakjes en voeg toe aan de ovenschaal. Schenk de bechamelsaus erover, bestrooi met zout en peper en geraspte kaas.
    6. Zet ongeveer 5 minuten onder de grill, tot de bovenkant goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren