Bosbessentaart met frangipane

    Bosbessentaart met frangipane

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Ik doe vaak amandelmeel op de bodem van mijn taarten om het vocht van het fruit op te vangen, vooral als het bevroren fruit is. Ik wilde het een beetje luxer maken, dus heb ik het amandelmeel vervangen door amandel frangipane. Heerlijk!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 grote taart

    • 1 portie taartdeeg voor zoete taarten
    • 100 gr boter, zacht
    • 80 gr poedersuiker
    • 140 gr amandelmeel
    • 1 heel ei
    • 1 theelepel rum van goede kwaliteit
    • 700 gr verse of bevroren bosbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C (gas 6). Verdeel het taartdeeg over de bodem van een ingevette taartvorm. Prik het deeg met een vork in en bedek dan met bakpapier. Leg (bak)bonen op de taartbodem en bak 15-20 minuten. Haal uit de oven, verwijder het papier en de steunvulling.
    2. In de kom van een keukenmachine meng je de zachte boter, poedersuiker en amandelmeel. Roer goed en voeg dan ei en rum toe. Kneed tot een glad geheel. Verspreid dit mengsel over de bodem van de taart en bedek dan met bosbessen.
    3. Bak ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet warm of koud, als dessert of als gebak bij de thee/koffie.

    Taartdeeg

    Als je het taartdeeg zelf wilt maken, probeer dan dit recept voor zanddeeg voor zoete taarten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren