Bretonse kaneelkoekjes

    Bretonse kaneelkoekjes

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zin in een lekker Frans koekje met honing en kaneel? Dit zijn de favoriete koekjes van mijn man. Je kunt ze goed bewaren in een koektrommel.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 15 koekjes

    • 2 eierdooiers
    • 50 gr witte basterdsuiker
    • 1 eetlepel vloeibare honing
    • grote snuf kaneel
    • 50 gr boter, op kamertemperatuur
    • 140 gr bloem
    • 1 theelepel droge gist
    • kleine snuf zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Zeef de bloem, zout en gist in een kom. Zet apart.
    2. Klop de eierdooiers met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de zachte boter toe en mix tot een gladde massa. Voeg de honing en kaneel toe en meng nog even goed door.
    3. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot je een samenhangend, glad deeg hebt. Vorm een ​​bal van het deeg en laat het in een licht bebloemde kom minstens 1 uur staan, op kamertemperatuur.
    4. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffin bakplaat in.
    5. Strooi wat bloem op een schoon werkvlak, en rol het deeg uit tot een dikte van 1/2 cm. Snij, met behulp van bijvoorbeeld een glas, rondjes uit het deeg, ter grootte van de vormpjes in de muffin bakvorm. Leg de deegrondjes in de vormpjes.
    6. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze licht goudbruin zijn. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en stort de koekjes hierop direct na het bakken uit. Hoe eerder je dit doet, hoe knapperiger de koekjes worden.

    Tip

    Door de koekjes in een muffin bakblik te bakken, lopen ze niet uit tijdens het bakken en blijven ze mooi van vorm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren