Quiche met broccoli en gehakt

    Quiche met broccoli en gehakt

    4keer bewaard
    1uur5min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke hartige taart en meteen een complete maaltijd, met vlees en groenten. Je kunt gehakt naar keuze toevoegen, rundergehakt, half-om-half, kalkoen- of kippengehakt, lamsgehakt, alles kan! Laat de broccoli niet te lang koken, zo blijft het nog een beetje stevig na het bakken van de taart.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 recept voor zanddeeg
    • 500 gr gehakt
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 500 gr verse broccoli (of diepvries)
    • 3 hele eieren
    • 500 ml slagroom
    • zout en versgemalen peper
    • Een handvol geraspte gruyère of comté kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Bak het gehakt in een koekenpan (eventueel met een beetje olie of boter) rul en bruin met de ui en knoflook.
    2. Blancheer de broccoli in een grote pan met kokend water gedurende 2 minuten (ze moeten knapperig blijven). Laat uitlekken.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C (gas 6). Verdeel het deeg over de bodem en rand van een ronde taartvorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en doe vervolgens het gehakt en broccoli erin.
    4. Klop de eieren met de room in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak en giet over de broccoli. Bestrooi met kaas en bak ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant licht goudbruin is.

    Vervanging

    Je kunt het iets gezonder maken door de helft van de slagroom te vervangen door melk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren