Broccolisalade met rozijnen

    (1)

    Ik ben nooit een grote fan geweest van broccoli, totdat ik de recepten ontdekte waarin ze kort geblancheerd worden, zodat de broccoli nog knapperig is. In deze salade zitten naast broccoli, ook rozijnen en appel. Ook ideaal voor een picknick, omdat deze salade makkelijk mee te nemen is.

    Bibus

    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr broccoli
    • handvol pijnboompitten
    • handvol rozijnen
    • handvol van verse druiven (wit of blauw, het maakt niet uit)
    • 2 appels (twee verschillende kleuren schil).
    • 2 flinke eetlepels mayonaise
    • versgemalen peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:12min 

    1. Blancheer de broccoli in een grote pan met kokend water (2 minuten, zo blijven ze knapperig). Laat uitlekken en afkoelen.
    2. Was de appels en snij in kleine blokjes. Meng in een grote kom de pijnboompitten, rozijnen, druiven en blokjes appels.
    3. Voeg afgekoelde broccoli en mayonaise toe. Meng goed door en voeg peper naar smaak toe. Zet minstens 2 uur in de koelkast. Serveer gekoeld.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren