Franse witte broodjes

    Franse witte broodjes

    13keer bewaard
    50min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou van het maken van deze broodjes. Ik laat mijn broodbakmachine het moeilijkste werk doen, en met de hulp van mijn kinderen vorm ik de bolletjes, voor ik ze goudbruin afbak in de oven!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 -10 broodjes

    • 50 gr zachte boter, in blokjes
    • 1,5 theelepel zout
    • 2 eetlepels witte basterdsuiker
    • 250 ml melk
    • 400 gr tarwebloem
    • 1 theelepel droge bakkersgist
    • 1 ei
    • scheutje water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe alle ingrediënten (behalve ei en water) in de kom van de broodbakmachine, in de volgorde hierboven. Kies het programma voor deeg en zet de machine aan.
    2. Als de machine klaar is, bestuif dan je handen en een ​​schoon werkoppervlak met bloem. Leg het deeg op het oppervlak en vorm er 8-10 ballen van. Dek af met een schone vochtige doek en laat 30 minuten op kamertemperatuur rijzen.
    3. Pak vervolgens met bebloemde handen een bol deeg en druk in om lucht te verwijderen. Vouw het deeg over elkaar en dan horizontaal doormidden. druk de randjes dicht en vorm een ovaal bolletje van ongeveer 10 cm. Leg het broodje met de naad beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Herhaal dit met het andere deeg. Dek af met een schone doek en laat 1 uur rijzen. De bolletjes zullen verdubbelen in volume.
    4. Verwarm de oven voor op 180C. Klop het ei en een beetje water los in een kom. Bestrijk de broodjes hiermee en bak ze vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    PatriciaBerkemeijerBruggink
    1

    Goed recept - 17 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren