Cake met kersen en yoghurt

    Cake met kersen en yoghurt

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Op vakantie in Frankrijk hadden we gedroogde kersen gekocht bij een kleine delicatessewinkel. Ik heb ze in een cake verwerkt, op smaak gebracht met amandelextract. Een traktatie!!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 120 gr basterdsuiker
    • 3 losgeklopte eieren
    • 200 gr bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • een snufje zout
    • 50 ml plantaardige olie
    • 2 yoghurtjes (bijv. danone, smaak naturel)
    • 100 gr gedroogde kersen
    • 1 kleine theelepel amandelextract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C (gas 6). Bestuif de kersen met bloem, zodat ze allemaal licht bedekt zijn.
    2. In een kom mix je de suiker en eieren. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe. Mix weer door. Voeg de olie, yoghurt, kersen en amandelextract toe. Meng tot een gelijkmatig beslag.
    3. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot een mes, in het midden van de cake gestoken, er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren