Hartige cake met spek en Comté

    Hartige cake met spek en Comté

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake kan worden ingevroren. Handig als vrienden onverwachts langskomen, of wanneer je graag het eten vantevoren voorbereid. Erg makkelijk om naar een ​​picknick of barbecuefeestje mee te nemen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 140 gr spek
    • 3 eieren
    • 140 gr bloem
    • 1 zakje gist
    • 60 ml pinda olie (arachide olie)
    • 120 ml melk
    • 100 gr Comté kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190C.
    2. Bak het spek uit in een koekenpan zonder boter of olie. Verwijder het overtollige vet. Laat het spek op een stuk keukenpapier uitlekken.
    3. Klop 3 eieren met een garde goed door om. Voeg de gezeefde bloem toe. Meng met een houten lepel door. Voeg de droge gist, olie en melk toe en meng door.
    4. Voeg het spek en de geraspte kaas toe.
    5. Giet het mengsel in een cakevorm of broodvorm met teflonlaag (hoef je niet in te vetten) en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren