Citroenpudding

    Citroenpudding

    21keer bewaard
    1uur


    189 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een favoriet gerecht in het gezin. De bovenkant is bijna zo licht en luchtig als een soufflé, terwijl de onderkant uit een verrukkelijke citroensaus bestaat. Ik serveer de pudding het liefst gekoeld.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 eieren, gescheiden
    • 5 eetlepels citroensap
    • 1 theelepels citroenrasp
    • 30 gr zachte boter
    • 300 gr kristalsuiker
    • 4 eetlepels bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 350 ml halfvolle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Mix dooiers, citroensap, citroenrasp en boter tot een dikke massa. Suiker, bloem en zout vermengen en afgewisseld met melk aan het dooiermengsel toevoegen; na iedere toevoeging goed mixen.
    2. Sla het eitwit stijf en schep het voorzichtig in het melkmengsel. In een vierkante ovenschaal van 20 cm schenken.
    3. Een pan met heet water in de oven zetten en daar de ovenschaal in plaatsen. 45 minuten op 180°C/gasstand 4 bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren