Hartige cake met tomaat en rozemarijn

    Hartige cake met tomaat en rozemarijn

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een quiche kun je niet altijd zo handig meenemen naar feestjes, dus maak ik af en toe hartige cakes, tot grote vreugde van het hele gezin! Voor deze koos ik ervoor om tomaten, rozemarijn, Parmezaanse kaas en een paar kleine paddestoelen te gebruiken. Maar je kunt het recept aanpassen op basis van wat je in de koelkast hebt!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige cake

    • 2 tomaten
    • Een kleine potje champignons, uitgelekt
    • 200 gr bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • 3 losgeklopte eieren
    • ½ theelepel zout
    • peper uit de molen
    • 100 ml melk
    • 100 ml olijfolie
    • 2 theelepels rozemarijn
    • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C (gas 6). Was de tomaten en snijd in blokjes. Laat ze uitlekken in een vergiet en doe hierbij de champignons.
    2. In een kom of de kom van een keukenmachine (bijv. Kitchen Aid) voeg de bloem en het bakpoeder toe en voeg dan eieren, zout en peper toe. Meng goed door en voeg dan de melk en olie, en rozemarijn, tomaten, champignons en parmezaanse kaas toe.
    3. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk of de cake gaar is door een prikker in het midden te steken. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar.

    Presentatie

    Laat de cake eerst een poosje rusten voordat je hem aansnijdt, anders brokkelt het af. Serveer met een groene salade of een koude soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren