Calzone slang

    Calzone slang

    3keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik bedacht dit recept voor Halloween. Een dubbelgeslagen pizza (calzone), gebakken in een S-vorm, bestreken met eigeel en kleurstof voor de verschillende kleurtjes van de slang. Een hit! Serveer eventueel met pastasaus om in te dippen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 calzone voor 14 personen

    • Voor Voor het deeg
    • 1 theelepel suiker
    • 250 ml warm water (45C)
    • 1 zakje droge gist
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 375 gr bloem
    • Voor de vulling
    • 245 gr ricotta
    • 225 gr mozzarella, geraspt
    • 20 gr Parmezaanse kaas, of naar smaak
    • 115 gr plakjes pepperoni (of salami)
    • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
    • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
    • 70 gr zwarte olijven, in plakjes (optioneel)
    • 1/2 groene paprika, in reepjes (optioneel)
    • 35 gr verse champignons, in plakjes (optioneel)
    • 1 ei
    • 1 eetlepel water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Los suiker in het warme water op, in de kom van een keukenmachine (eentje met een deeghaak). Strooi de gist over het water en laat 5 minuten staan, tot de gist zacht wordt en schuimig wordt. Voeg olie, zout en 250 gr bloem toe, meng langzaam, tot het een nat deeg wordt. Voeg in gedeelten de rest van de bloem erbij, tot het deeg los komt van de randen van de kom. Kneed nog 3-5 minuten langer, tot het deeg zacht en elastisch is.
    2. Doe wat olie in een kom, leg het deeg erin, draai rond, tot het goed bedekt is met olie. Dek af met een schone doek en laat het rijzen op een warme plaats (27-35 graden C) tot het in volume verdubbeld is, ongeveer 1 uur.
    3. Meng ricotta, mozzarella en parmezaanse kaas, pepperoni, peterselie, Italiaanse kruiden, olijven, groene paprika, en champignons in een grote kom. Rserver.
    4. Verwarm de oven voor op 190C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    5. Druk het deeg in en rol het uit tot een dunne strook van ongeveer 22 cm breed en 75 cm lang. Schep de vulling in het midden van de strook, waarbij je 2 tot 3 cm ruimte aan beide kanten houdt, om het deeg nog te kunnen dichtvouwen. Vouw de randen naar elkaar toe, druk aan en vorm een rol. Leg de rol met de naad naar onderen op de bakplaat en vorm in een S. Klop het ei los met 1 eetlepel water en bestrijk hiermee de calzone.
    6. Bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de calzone goudbruin is. Laat 5 minuten afkoelen voor het aansnijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren