Challah brood uit de broodbakmachine voor Sjabbat

    Challah brood uit de broodbakmachine voor Sjabbat

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    Maak dit als eerste!

    Een traditioneel recept voor challah, maar het deeg wordt gemaakt en gekneed in de broodbakmachine. Stop de ingrediënten erin, zet aan en doe wat anders tot het tijd is om het brood te vlechten en te bakken!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 brood van ongeveer 700 gr

    • 235 ml warm water (45C)
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepels suiker
    • 55 gr boter of margarine
    • 1 ei
    • 410 gr bloem
    • 2 1/4 theelepel droge gist
    • 1 ei
    • 1 eetlepel water
    • 1/8 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe warm water, zout, suiker, margarine, 1 ei, bloem en gist in de kom van de broodbakmachine in die volgorde, kies de cyclus voor deeg en start de machine.
    2. Als de deegcuclus klaar is, leg dan het deeg op een bebloemd oppervlak. Verdeel het deeg in 3 delen en rol ze tot lange strengen ter dikte van je duim en ongeveer 30 cm lang. De strengen moeten wat dikker in het midden zijn en dunner aan de uiteinden. Druk de uiteinden samen en vlecht ze.
    3. Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapoer en leg de vlecht op de bakplaat. Dek af met een plastic zak zodat het deeg niet uitdroogt en laat rijzen op een warme plek, tot het brood is verdubbeld in volume.
    4. Verwarm de oven voor op 175°C. Klop 1 ei los met 1 eetlepel water en vanille extract, en bestrijk hiermee de Challah. Bestrooi eventueel met decoratie naar keuze.
    5. Bak het brood in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin is en het brood hol klinkt als je erop klopt, ongeveer 35-40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren