Profiteroles met chocolade

    Profiteroles met chocolade

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Je koopt nooit meer soesjes, als je deze zefgemaakte geproefd hebt! Deze soesjes worden gevuld met vanille-ijs, overgoten met warme chocolade en geserveerd met slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 ml water
    • 75 gr boter, in stukjes
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 150 gr bloem
    • Snufje zout
    • 4 eieren
    • 200 gr chocolade, in stukjes
    • Vanille-ijs
    • Slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 210°C.
    2. Kook water, boter, suiker, zout in een middelgrote pan. Wanneer het water kookt, haal de pan van het vuur en giet in een keer bij de bloem. Meng goed door. Voeg de eieren een voor een toe en meng na elke toevoeging goed door, tot je een homogeen, maar iets plakkerig deeg hebt.
    3. Vet een bakplaat in. Schep eetlepels van het deeg op 3 cm afstand op de bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de soesjes op een rooster afkoelen.
    4. Om te serveren: snijd de bovenkanten van de soesjes. Smelt de chocolade au bain marie. Schep een bolletje vanille-ijs in elk soesje, dek af met de bovenkant, en giet er warme chocolade overheen. Garneer met een beetje slagroom en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren