Chocolade-walnootkoekjes

    Chocolade-walnootkoekjes

    1keer bewaard
    22min


    Maak dit als eerste!

    Snel om te maken en soort van gezond, want ze bevatten vezels en Omega 3 dankzij de noten. Ze hebben een laag vetgehalte en toch zijn ze daar niet minder lekker om. Ze worden erg gewaardeerd door mijn kinderen en vrienden.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 18 - 24 koekjes

    • 60 gr boter
    • 1 groot ei
    • 100 g bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel acacia honing
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 210 gr semi volkorenmeel
    • 1 volle theelepel bakpoeder
    • 50 gr chocoladestukjes
    • 50 gr gemalen walnoten
    • 1 eetlepel appelmoes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 14min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:22min 

    1. Verwarm de oven voor op 200C.
    2. Smelt de boter in 40 seconden in de magnetron in een kom met een deksel.
    3. In een grote kom, meng met een garde ei, suiker, honing en vanille samen tot een schuimig geheel. Voeg meel, bakpoeder, chocoladestukjes,de walnoten en de warme boter toe en meng tot een deeg.
    4. Bedek een bakplaat met een siliconen mat, of met bakpapier of vet de plaat in. Maak kleine hoopjes van het deeg met een theelepel en leg ze 5 cm van elkaar op de bakplaat. Druk ze iets plat met je vingers of een natte lepel.
    5. Bak de koekjes 8 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin zijn.
    6. Laat ze helemaal afkoelen voor je ze van de plaat haalt. Je kunt ze enkele dagen bewaren in koekblik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren