Chocolade-fondantcakejes met pompoenpitten

    Chocolade-fondantcakejes met pompoenpitten

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    Maak dit als eerste!

    Een goddelijk recept dat de zachte smaak van fondant combineert met een knapperige bite. In plaats van boter wordt er in dit recept gebruik gemaakt van amandelboter (pindakaas van amandelen), voor de goede vetten!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 heel ei
    • 35 gr suiker
    • 30 gr bloem
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 30 gr amandelboter
    • 50 gr pure chocolade (om mee te bakken) + 1 eetlepel water
    • 10 gr pompoenpitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Klop het ei met de suiker. Voeg bloem, olie en amandelboter toe.
    3. Smelt de chocolade in de eetlepel water, roer goed door en meng het dan door het beslag. Voeg de pompoenpitten toe.
    4. Vet twee kleine vormpjes in en bestuif met bloem. Schenk het beslag erin. Bak 10 minuten, maximaal 12, maar niet meer, vooral als je een gesmolten hart in het cakeje wilt. Haal ze gauw uit de vormpjes om ze niet gaarder te laten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren