Hartige taart met courgette en ricotta

  • 34keer bewaard
  • 45min

Deze quiche zit vol courgette en is snel om te maken. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.

sandrine

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1 eetlepel boter
  • 4 courgettes, in kleine blokjes
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 4 eetlepels ricotta
  • 50 gr geraspte kaas
  • zout en peper
  • 1 portie kant en klaar deeg voor hartige taart

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een ronde taartvorm met het deeg.
  2. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en roerbak tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Doe de gebakken courgette in de taartvorm.
  3. Breek de eieren in een kom. Voeg de crème fraiche en ricotta toe en klop met een garde door elkaar. Meng ook de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel het mengsel over de courgette in de taartvorm. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

josefien
van
1

Lekker makkelijk recept. Voeg wel flink wat versgemalen zwarte peper toe, anders wordt het wat flauw. - 28 jan 2013

gelann
van
0

heel lekker, heb er nog wat rul gebakken gehakt toegevoegd - 15 okt 2013

Eliane
van
0

Gewaardeerd op 29 apr 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties