Linzensalade met olijven

    Linzensalade met olijven

    15keer bewaard
    25min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle, gezonde en lekkere salade! Wij houden van olijven, maar indien gewenst mag je minder olijven gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 500 gr droge bruine linzen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 rode paprika, ontzaad en gehakt
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 275 gr gehakte groene olijven
    • 100 ml olijfolie
    • 6 eetlepels citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een grote pan de linzen onder minstens 5 cm water zetten. Aan de kook brengen en de linzen in ong. 15 minuten gaar koken. Door een vergiet afgieten en onder koud water afspoelen. Een paar minuten goed laten uitlekken.
    2. Olijfolie en citroensap in een grote kom goed vermengen. Rode paprika, ui en groene olijven toevoegen en goed door elkaar scheppen. 2 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren, zodat de smaken goed vermengen. Hoe langer de salade rust, hoe lekkerder hij smaakt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren