Cupcakes met pompoen en gember

    Cupcakes met pompoen en gember

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Deze cupcakes zijn heerlijk licht en smeuïg en vol van smaak! De gekonfijte gember geeft net wat extra's aan de cupcake.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 cupcakes

    • 250 gr bloem
    • 100 gr instant puddingmix karamel (kloppudding)
    • 2 theelepels baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 eetlepel kaneel
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel pimentpoeder
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 25 gr gekonfijte gember
    • 225 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr kristalsuiker
    • 220 gr bruine suiker
    • 4 eieren
    • 1 theelepel vanille extract
    • 425 gr pompoenpuree

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 24 muffin vormpjes in, of zet er papieren bakvormpjes in. Meng bloem, puddingpoeder, baksoda, zout, kaneel, gemberpoeder, piment, kruidnagel en de stukjes gember door elkaar. Zet apart.
    2. Klop boter, kristalsuiker en bruine suiker met een elektrische mixer, in een grote kom, tot het mengsel luchtig en veel lichter van kleur wordt. Voeg de eieren een voor een toe, en mix steeds door na elke toevoeging. Mix vanille extract en pompoenpuree erdoor met het laatste ei. Roer het meelmengsel erdoor tot het net gemengd is. Schenk het beslag in de muffinvormpjes.
    3. Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar, tot de bovenkanten terugveren als je er licht op drukt. Laat ze 10 minuten in de vormpjes afkoelen en laat ze dan verder uit de vormpjes op een rooster afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren