De beste bonensalade

    (171)

    Een heerlijke bonensalade met sperziebonen, kikkererwten, kidneybonen en meer soorten bonen. Vroeger haalde ik mijn neus op voor dit gerecht, maar nu kan ik er eigenlijk geen genoeg van krijgen!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 blik (415 gr) sperziebonen, uitgelekt
    • 1 blik (415 gr) boterbonen (gele sperziebonen), uitgelekt
    • 1 blik (415 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 1 blik (415 gr) kidneybonen, uitgelekt
    • 1 blik (415 gr) zwarte bonen, uitgelekt
    • 75 gr groene paprika, gehakt
    • 80 gr ui, gehakt
    • 60 gr bleekselderij, gehakt
    • 120 ml sla olie
    • 120 ml azijn
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 150 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng sperziebonen, boterbonen, kikkererwten, kidneybonen, zwarte bonen, groene paprika, ui en selderij in een grote kom, meng goed door.
    2. Meng met een garde de olie, azijn, zout, peper en suiker in een andere kom, tot de suiker is opgelost. Schenk over de bonen. Zet 8 uur of een nacht in de koelkast voor serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (171)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties