Linzenpaté

    (11)

    Een paté van linzen, rijk op smaak gebracht met truffelolie.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr droge linzen
    • 450 ml groentebouillon
    • 1 theelepel extra virgin olijfolie
    • 1 1/2 eetlepel truffelolie
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. De linzen in een gedeeltelijk gesloten pan in de bouillon gaarkoken tot alle bouillon is geabsorbeerd (ong. 30 minuten). Van het vuur halen en laten afkoelen.
    2. De linzen met olijfolie en truffelolie in een keukenmachine tot een bijna gladde puree maken. Op smaak brengen met zout en peper en indien gewenst meer truffelolie.
    3. Tot gewenste consistentie pureren. Eventueel een paar theelepels water of bouillon toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (11)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren