Feuilleté de saumon (zalm in bladerdeeg)

    Feuilleté de saumon (zalm in bladerdeeg)

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Dit recept is gemakkelijk om te maken en ziet er geweldig uit en zal indruk maken op je gasten! Ik dien deze prachtige bladerdeegpakketjes op met een frisse groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 ml crème fraîche
    • 1 citroen, uitgeperst
    • fijngehakte verse dille, naar smaak
    • Zout en versgemalen peper, naar smaak
    • 2 grote vellen bladerdeeg (koelvak)
    • 4 verse zalmfilets (150 gr per stuk) zonder vel en graten
    • 1 eidooier
    • 1 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Meng in een kommetje de crème fraîche, het sap van een citroen, dille, zout en peper. Zet apart.
    3. Rol het bladerdeeg uit en snij ze elk doormidden. Leg op elk stuk bladerdeeg een zalmfilet en bestrijk met 1/4 van het crème fraîche mengsel. Bestrijk de randjes van het deeg met eigeel en vouw over de zalm heen als een envelop en druk de randjes goed dicht. bestrijk ook de buitenkant met eigeel.
    4. Verspreid 1 eetlepel olijfolie op de bodem van een ovenschaal. Zet de zalmpakketjes in de schaal en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren