Linguine met pesto en Sint Jakobsschelpen

    Linguine met pesto en Sint Jakobsschelpen

    3keer bewaard
    40min


    115 personen hebben dit gemaakt

    Een lichte, vullende avondmaaltijd op basis van kant-en-klare pesto en verse Sint Jakobsschelpen.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 pak (500 gr) linguine
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 groene paprika, in dunne reepjes
    • 10 crimini champignons, in plakjes
    • 2 eetlepels droge witte wijn
    • 2 eetlepels citroensap
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 500 gr Sint Jakobsschelpen
    • 4 eetlepels kant-en-klare pesto van goede kwaliteit
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De pasta volgens de gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en apart zetten.
    2. Intussen in een koekenpan ui en knoflook in 3 eetlepels olijfolie zacht sauteren. Groene paprika en champignons toevoegen en in ong. 3 minuten zacht bakken. Droge witte wijn, citroensap en zout en peper erdoor roeren en aan de kook brengen.
    3. Jakobsschelpen toevoegen en 2 minuten doorroeren. Let erop dat de Jakobsschelpen niet te gaar worden; ze worden taai als ze te lang op het vuur staan.
    4. De koekenpan van het vuur nemen en de pesto erdoor roeren. Vervolgens de gekookte pasta door de saus scheppen, bestrooien met Parmezaanse kaas en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren