Yoghurtcake met oranjebloesem

    Yoghurtcake met oranjebloesem

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Een makkelijke cake gemaakt met yoghurt, en de heerlijke smaak en geur van oranjebloesem. Minder zoet dan een normale cake. Met deze hoeveelheden kun je twee cakes maken! Ik vries er vaak eentje in. Gebruik het bekertje van de yoghurt (125 gr) om alle andere ingrediënten mee af te wegen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 bekertjes (elk 125 gr) yoghurt
    • 2 bekertjes olie
    • 2½ bekertjes suiker
    • 7 bekertjes bloem
    • 1 zakje gist
    • 6 eieren
    • 6 druppels oranjebloesemwater

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee cakevormen in.
    2. Voeg alle ingrediënten toe aan een mengkom in de volgorde zoals aangegeven en mix tot een glad beslag.
    3. Schenk het beslag in de voorbereide vormen en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot een mes in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren