Recepten voor patat

  Op zoek naar een recept voor patat? Hier vind je recepten voor zelfgemaakte vlaamse friet of franse frites, ovenfriet of zelfgebakken patat.

  15 recepten

  Filter

  Hoofdingrediënten

  Type recept

  Bereidingstijd

  Wereldkeuken

   
  4 beoordelingen
   
  55min

  Patat, maar dan uit de oven in plaats van gefrituurd.

  Recept van: Crystal

   
  3 beoordelingen
   
  27min

  ‘Frites’ staat hier tussen aanhalingstekens, want ze worden niet gefrituurd maar in de oven gebakken. Ze bevatten dus veel minder vet, maar zijn minstens zo lekker als gewone frites. U maakt ze met zoete aardappelen.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  3 beoordelingen
   
  50min

  Hoe moeilijk kan lekker zijn. Zelfgemaakte frites zijn gewoon overheerlijk en lekker hoeft niet moeilijk te zijn. Je krijgt ze tegenwoordig steeds vaker geserveerd in luxe restaurants, en trust me, niet altijd lijkt het ze te lukken om gewoon lekkere patat op tafel te krijgen. Het kost ook een beetje tijd, maar dan heb je wat.

  Recept van: cecilekooktvoorjou

   
  3 beoordelingen
   
  45min

  Deze frieten hebben een heerlijke smaak en worden goed knapperig in de oven, maar zijn veel gezonder dan gefrituurde. Vervang de basilicum door een ander kruid, zoals oregano of peterselie, als je dat wilt.

  Recept van: Fred Hoffman

   
  1 beoordeling
   
  45min

  Een klassiek, authentiek recept voor patatas bravas, geserveerd met een traditionele zelfgemaakte tomatensaus. Een heerlijk Spaans tapasrecept! Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: Luis Luna

   
  1 beoordeling
   
  25min

  Met de hand gesneden patat, gebakken in olijfolie. Dit wordt in vele Griekse huizen gegeten, geserveerd met gehaktballetjes (keftedes) of een ​​eenvoudig gebakken ei. Ook uitstekend als onderdeel van een hapjesschotel (meze) en gaan bijzonder goed samen met tyrokafteri (zie recept). Bestrooi met gedroogde oregano, indien gewenst.

  Recept van: Diana

   
  2 beoordelingen
   
  5min

  Heerlijke saus bij patat of op een broodje hamburger. Weer eens wat anders dan een gewoon patatje mét en eenvoudig om zelf te maken.

  Recept van: sitax5994

   
  Geen beoordelingen
   
  25min

  Zelfgebakken friet met eigengemaakte mayonaise.

  Recept van: OotKwisien

   
  Geen beoordelingen
   
  30min

  Dit recept maakt van een zak diepvries friet heerlijke pittige patat. Je bakt ze in de oven, dus iets gezonder dan de gefrituurde variant. Pas de hoeveelheid cayenne en chilipoeder naar smaak aan.

  Recept van: EMTCARO2

   
  Geen beoordelingen
   
  25min

  De Canadese versie van een patatje oorlog, kapsalon of ander populair frietgerecht. Dit zijn frietjes geserveerd met enigszins gesmolten kaas en jus. Probeer het en je raakt eraan verslaafd!

  Recept van: NIKKIJM

  1 / 2

  Vergelijkbare receptencollecties