Recepten voor pruimen (95)

Je zoekt een recept met pruimen? Je vindt hier recepten voor pruimentaart of jam, maar ook recepten voor kip met pruimen, pruimensaus en nog veel meer recepten met verse en gedroogde pruimen.

Receptencollecties voor pruimen

Pruimentaart
Pruimentaart   (22)

Probeer deze recepten

 
Geen beoordelingen
 
21uur25min

Deze pruimenboter is eigenlijk een soort pruimenjam, maar dan met minder suiker. De pruimenmoes wordt meerdere keren ingekookt. Een heerlijke spread voor op brood, toast of scones, of gebruik het als vulling tussen twee lagen cake om een taart te maken. Een heerlijk recept om het hele jaar door te genieten van pruimen! Bekijk ook de video van dit recept.

Recept van: jadźka4

 
Geen beoordelingen
 
2uur55min

Maak deze heerlijke cake als de pruimen in het seizoen zijn! Lekker voor bij de thee of koffie. Bekijk ook de video van dit recept!

Recept van: Magpie

 
6 beoordelingen
 
1uur10min

Deze taart, of eigenlijk cake, ziet er mooi uit en er is goed mee te varieren. Zo kun je de pruimen en bosbessen bijvoorbeeld vervangen door perziken of je kunt alleen pruimen gebruiken voor een heerlijke pruimentaart!

Recept van: Dina

 
5 beoordelingen
 
1uur10min

Zo maak ik dit traditionele recept - en het hele huis ruikt heerlijk naar pruimen, citroen en vanille. Maak het in de pruimentijd van rijpe pruimen, van eind augustus to eind oktober.

Recept van: GibsonsGirl

 
5 beoordelingen
 
1uur

Een super-lekkere cake, een geweldige manier om pruimen te verwerken wanneer ze in het seizoen zijn. Het cakebeslag wordt bedekt met pruimen, kaneel en suiker, voordat hij wordt gebakken. Serveer bijvoorbeeld met slagroom.

Recept van: sophia

Vergelijkbare receptencollecties

Kersen
Kersen   (84)
Mango
Mango   (117)
Perzik
Perzik   (92)

Favorieten van het seizoen

  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Apple Crumble Apple Crumble
  • Pasta koken: 7 tips! Pasta koken: 7 tips!
  • Zelf verse pasta maken Zelf verse pasta maken
  • Appeltaart Appeltaart