Inloggen Aanmelden

Recepten voor pruimen (88)

Je zoekt een recept met pruimen? Je vindt hier recepten voor pruimentaart of jam, maar ook recepten voor kip met pruimen, pruimensaus en nog veel meer recepten met verse en gedroogde pruimen.

Receptencollecties voor pruimen

Probeer deze recepten

 
4 beoordelingen
 
1uur10min

Zo maak ik dit traditionele recept - en het hele huis ruikt heerlijk naar pruimen, citroen en vanille. Maak het in de pruimentijd van rijpe pruimen, van eind augustus to eind oktober.

Recept van: GibsonsGirl

 
4 beoordelingen
 
1uur10min

Deze taart, of eigenlijk cake, ziet er mooi uit en er is goed mee te varieren. Zo kun je de pruimen en bosbessen bijvoorbeeld vervangen door perziken of je kunt alleen pruimen gebruiken voor een heerlijke pruimentaart!

Recept van: Dina

 
4 beoordelingen
 
1uur

Een super-lekkere cake, een geweldige manier om pruimen te verwerken wanneer ze in het seizoen zijn. Het cakebeslag wordt bedekt met pruimen, kaneel en suiker, voordat hij wordt gebakken. Serveer bijvoorbeeld met slagroom.

Recept van: sophia

 
2 beoordelingen
 
55min

Een heerlijke, lichte cake met pruimen. Leuk voor een feestje of verjaardag, en natuurlijk het lekkerst als de pruimen in het seizoen zijn.

Recept van: Carol

 
2 beoordelingen
 
1uur20min

Deze vruchtentaart is een heerlijk alternatief voor appeltaart. Gezoete pruimen worden gebakken in een zoet deeg. Serveer bestrooid met poedersuiker, met slagroom of ijs.

Recept van: Nicola

Vergelijkbare receptencollecties

Favorieten van het seizoen

  • Witte asperges Witte asperges
  • Groene asperges Groene asperges
  • Rabarber kruimeltaart Rabarber kruimeltaart
  • Witte asperges koken Witte asperges koken
  • Hollandaisesaus Hollandaisesaus