Pepernoten

Zoek je een recept voor pepernoten of kruidnoten? Je vindt het hier.


Pepernoten (of kruidnoten) horen bij Sinterklaas. In de winkel zijn ze volop te krijgen, maar zelf maken is ook erg leuk en zeker niet moeilijk.

Recept van:koekje

 
32min

Bij Sinterklaas horen kruidnoten, en die maak je vrij gemakkelijk zelf! Je huis ruikt heerlijk als je ze maakt en het is een gezellige bezigheid die je met je kinderen kunt doen. Kruidnoten zijn wat knapperiger dan pepernoten.

Recept van:Chantal

 
45min

Ook zonder kant-en-klare speculaaskruiden kun je heel goed pepernoten bakken. Ik heb verschillende hoeveelheden specerijen geprobeerd, en dit vond ik het lekkerst!

Recept van: Peggy

 
45min

Zelf kruidnoten maken, maar je hebt geen speculaaskruiden? Dan meng je de kruiden zelf, makkelijk en snel, met dit recept voor kruidnoten (pepernoten). Je maakt ongeveer 80 (grote) kruidnoten met dit recept.

Recept van:Lisa

 
Geen beoordelingen
 
1uur5min

Bij Sinterklaas horen pepernoten en kruidnoten, en het is toch het gezelligst en het lekkerst om ze zelf te maken! Pepernoten zijn wat minder knapperig dan kruidnoten en worden gemaakt met stroop, wat een andere smaak geeft.

Recept van:Chantal

 
Geen beoordelingen
 
10min

Heerlijke koekkruiden of ook wel speculaaskruiden voor het bakken van onder andere speculaas, pepernoten, kruidnoten en kruidkoek. Genoeg voor meerdere porties/recepten.

Recept van:anna77

 
Geen beoordelingen
 
10min

Twee ideetjes met zelfgemaakte pepernoten (of gekochte natuurlijk). Pepernoten gedoopt in chocolade, of pepernotenijs met chocola...

Recept van:koekje

 
Geen beoordelingen
 
1uur15min

Een heerlijke pepernotencake met een vleugje speculaaskruiden. Deze cake is natuurlijk bij uitstek geschikt voor Sinterklaas!

Recept van:Lisa

 
Geen beoordelingen
 
40min

Zelfgebakken kruidnootjes.

Recept van:helicon

 
Geen beoordelingen
 
40min

Het is elk jaar weer leuk om met de kinderen pepernoten te bakken. Deze zijn heel bijzonder, omdat er keukenstroop inzit!

Recept van:Ruit

1 / 2

Vergelijkbare receptencollecties

Favorieten van het seizoen

  • Pruimen Pruimen
  • Courgette Courgette
  • Appelcake met toffeesaus Appelcake met toffeesaus
  • Bosbessenmuffins Bosbessenmuffins
  • Risotto met paddenstoelen, courgette en spek Risotto met paddenstoelen, courgette en spek

Plaats een foto