Krentenbrood

Hier vind je recepten voor krentenbrood, krentenbolletjes, krentenstol, krentenbrood uit de oven en uit de broodbakmachine, zoet krentenbrood met kaneel, rozijnenbrood en meer.

11 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Type recept

Bereidingstijd

Wereldkeuken

 
3 beoordelingen
 
3uur30min

Dit is mijn vaders recept voor krentenbrood, met de aanwijzingen van mijn broer Arend (ook bakker) tot een heerlijk recept voor echte Drentse krentenstoet uitgeschreven.

Recept van:Dien

 
2 beoordelingen
 
55min

Een smakelijke broodsoort dat op scone lijkt. Perfect voor een weekendontbijt of als middagsnack met thee of koffie.

Recept van: ruth

 
1 beoordeling
 
1uur25min

Op zondag en met Kerstmis en Pasen is de bakker niet open. Het deeg kan natuurlijk ook in de broodmachine gemaakt worden.

Recept van:Marco

 
1 beoordeling
 
2uur30min

Deze krentenbolletjes zijn een afgeleide van mijn recept voor kwarkbrood. Het is precies genoeg deeg om te verdelen over een muffinvorm met 12 vormpjes. Het deeg wordt gemaakt in de broodbakmachine.

Recept van:Nanda

 
1 beoordeling
 
3uur10min

Dit krentenbrood is een beetje anders dan anders door de toevoeging van bruine suiker, sinaasappelsap en een klein beetje volkorenmeel. De smaak is super, en het is erg eenvoudig te maken met een broodbakmachine. Meng de rozijnen en krenten gewoon al meteen door het meel, zo worden ze beter verdeeld door het brood.

Recept van:Nanda

 
Geen beoordelingen
 
6uur25min

Dit krentenbrood is afkomstig uit Wales en de naam betekent ‘gevlekt brood’. Bakkers bereiden dit brood doorgaans met gist, thuis kunt u het met bakpoeder maken. Het gedroogde fruit wordt geweekt in thee, zodat het brood heel sappig en goed houdbaar wordt. Serveer het in dikke sneden, besmeerd met boter of zachte roomkaas.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
3uur30min

Er is niets lekkerder dan zelf gebakken brood. Dit brood is bezaaid met heerlijke krenten en gekruid met kaneel. Heerlijk vers of de volgende dag geroosterd.

Recept van: Maria

 
Geen beoordelingen
 
50min

Dit kaneel-rozijnenbrood is absoluut heerlijk als het geroosterd is. Het brood wordt gebakken in de oven, maar de brood machine wordt gebruikt om de voorbereiding eenvoudig te maken. Serveer met boter en een mok hete koffie.

Recept van: Joey Byrtus

 
Geen beoordelingen
 
5uur20min

Deze lichtgekruide krentenbroodjes zitten boordevol voedzaam gedroogd fruit. Ze zijn eenvoudig te maken en vooral lekker als u ze eventjes roostert en besmeert met een beetje boter of jam. Ideaal voor bij de koffie.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
3uur30min

Dit brood is wat zoeter en beter gevuld dan gewoon krentenbrood. Het is het lekkerst als je de rozijnen een dag in de rum laat wellen.

Recept van: Jill M.

1 / 2

Vergelijkbare receptencollecties

Favorieten van het seizoen

  • Pruimen Pruimen
  • Courgette Courgette
  • Appelcake met toffeesaus Appelcake met toffeesaus
  • Bosbessenmuffins Bosbessenmuffins
  • Risotto met paddenstoelen, courgette en spek Risotto met paddenstoelen, courgette en spek