Krentenbrood

  Hier vind je recepten voor krentenbrood, krentenbolletjes, krentenstol, krentenbrood uit de oven en uit de broodbakmachine, zoet krentenbrood met kaneel, rozijnenbrood en meer.

  17 recepten

  Filter

  Hoofdingrediënten

  Type recept

  Bereidingstijd

  Wereldkeuken

   
  9 beoordelingen
   
  3uur30min

  Dit is mijn vaders recept voor krentenbrood, met de aanwijzingen van mijn broer Arend (ook bakker) tot een heerlijk recept voor echte Drentse krentenstoet uitgeschreven.

  Recept van: Dien

   
  2 beoordelingen
   
  3uur10min

  Dit krentenbrood is een beetje anders dan anders door de toevoeging van bruine suiker, sinaasappelsap en een klein beetje volkorenmeel. De smaak is super, en het is erg eenvoudig te maken met een broodbakmachine. Meng de rozijnen en krenten gewoon al meteen door het meel, zo worden ze beter verdeeld door het brood.

  Recept van: Nanda

   
  2 beoordelingen
   
  55min

  Een smakelijke broodsoort dat op scone lijkt. Perfect voor een weekendontbijt of als middagsnack met thee of koffie.

  Recept van: ruth

   
  1 beoordeling
   
  1uur25min

  Op zondag en met Kerstmis en Pasen is de bakker niet open. Het deeg kan natuurlijk ook in de broodmachine gemaakt worden.

  Recept van: Marco

   
  1 beoordeling
   
  2uur30min

  Deze krentenbolletjes zijn een afgeleide van mijn recept voor kwarkbrood. Het is precies genoeg deeg om te verdelen over een muffinvorm met 12 vormpjes. Het deeg wordt gemaakt in de broodbakmachine.

  Recept van: Nanda

   
  1 beoordeling
   
  6uur25min

  Dit krentenbrood is afkomstig uit Wales en de naam betekent ‘gevlekt brood’. Bakkers bereiden dit brood doorgaans met gist, thuis kunt u het met bakpoeder maken. Het gedroogde fruit wordt geweekt in thee, zodat het brood heel sappig en goed houdbaar wordt. Serveer het in dikke sneden, besmeerd met boter of zachte roomkaas.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  2 beoordelingen
   
  3uur30min

  Er is niets lekkerder dan zelf gebakken brood. Dit brood is bezaaid met heerlijke krenten en gekruid met kaneel. Heerlijk vers of de volgende dag geroosterd.

  Recept van: Maria

   
  Geen beoordelingen
   
  50min

  Dit kaneel-rozijnenbrood is absoluut heerlijk als het geroosterd is. Het brood wordt gebakken in de oven, maar de brood machine wordt gebruikt om de voorbereiding eenvoudig te maken. Serveer met boter en een mok hete koffie.

  Recept van: Joey Byrtus

   
  1 beoordeling
   
  1dag3uur

  Oh, wat een verschil maakt dat als je de smaak van je zelfgemaakte stol vergelijkt met één uit de winkel. Ik wil niet meer anders! Mijn recept is geïnspireerd op het recept voor kerststol van Levine, maar ik heb het naar mijn smaak aangepast. Ik maak amandelspijs zelf, maar je kunt ook een pakje amandelspijs kopen en dit met een klein beetje losgeklopt ei en citroenrasp mengen. Deze stol zowel geschikt als paasstol of als kerststol.

  Recept van: Jet

   
  Geen beoordelingen
   
  5uur20min

  Deze lichtgekruide krentenbroodjes zitten boordevol voedzaam gedroogd fruit. Ze zijn eenvoudig te maken en vooral lekker als u ze eventjes roostert en besmeert met een beetje boter of jam. Ideaal voor bij de koffie.

  Recept van: Lidy Nooij

  1 / 2

  Vergelijkbare receptencollecties

  User's IP: 54.162.184.214