Paella recepten

  Hier vind je diverse recepten voor paella, zowel traditionele Spaanse paella, maar ook vele variaties hierop.

  15 recepten

  Filter

  Hoofdingrediënten

  Type recept

  Bereidingstijd

  Wereldkeuken

   
  6 beoordelingen
   
  1uur15min

  Een paella naar authentiek Spaans recept met chorizo, kip, erwtjes, inktvis, mosselen en garnalen. De saffraan en chorizo geven deze eenpansmaaltijd een prachtige rode kleur. Een speciale paellapan wordt aangeraden.

  Recept van: Christine

   
  2 beoordelingen
   
  1uur35min

  Het kan niet authentieker met deze paella met zeevruchten uit Valencia in Spanje. Geniet ervan, met wijn en goede vrienden! Bekijk ook de video van dit recept.

  Recept van: Luis Luna

   
  2 beoordelingen
   
  1uur35min

  Mijn oma komt oorspronkelijk uit Spanje. Dit is haar authentieke recept voor Paella met rijst, kip, garnalen, kreeft, venusschelpen en mosselen.

  Recept van: ZapnTatersMom

   
  1 beoordeling
   
  35min

  Een heerlijk recept voor paella, maar dan zonder vis en zeevruchten. Dit recept wordt gemaakt met varkensreepjes en chorizo. Lekker met een frisse groene salade erbij.

  Recept van: josefien

   
  Geen beoordelingen
   
  45min

  Paella is een feestelijk, kleurrijk gerecht: u gebruikt hiervoor verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren, plus rode paprika, groene asperges, tomaten en artisjokken. Serveer er een groene salade bij.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur25min

  Deze Spaanse spaghetti (of noedel paella) is een variant op paella, in plaats van rijst wordt spaghetti gebruikt.

  Recept van: Rainierp

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur30min

  Een reis naar Spanje is niet compleet als u geen paella hebt gegeten, het bekende rijstgerecht. De ingrediënten variëren per streek, maar in deze versie worden zeeduivel, inktvis en mosselen gebruikt. Serveer met brood.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur5min

  Deze populaire Spaanse klassieker is altijd een succes bij liefhebbers van zeevruchten. In deze versie worden kleurrijke rode en gele paprika, groene asperges en erwten gecombineerd met grote, sappige steurgarnalen en beetgrote stukjes mul. Serveren met een groene salade en u heeft een onvergetelijke Mediterrane maaltijd.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur

  Een veganistische versie van de Spaanse paella. Voeg seitan, tofu of tempeh toe als proteïne. Ik heb kurkuma gebruikt in plaats van de traditionele saffraan, omdat het goedkoper is.

  Recept van: chefcs

   
  Geen beoordelingen
   
  55min

  Vervang rijst voor bloemkool en je hebt een heerlijke low carb variant van paella met, in dit geval, chorizo, tomaat, tilapia en saffraan.

  Recept van: Diana71

  1 / 2

  Vergelijkbare receptencollecties

  Risotto
  Risotto   (83)