Paella recepten

Hier vind je diverse recepten voor paella, zowel traditionele Spaanse paella, maar ook vele variaties hierop.

13 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Type recept

Bereidingstijd

Wereldkeuken

 
5 beoordelingen
 
1uur15min

Een paella naar authentiek Spaans recept met chorizo, kip, erwtjes, inktvis, mosselen en garnalen. De saffraan en chorizo geven deze eenpansmaaltijd een prachtige rode kleur. Een speciale paellapan wordt aangeraden.

Recept van: Christine

 
2 beoordelingen
 
1uur35min

Het kan niet authentieker met deze paella met zeevruchten uit Valencia in Spanje. Geniet ervan, met wijn en goede vrienden! Bekijk ook de video van dit recept.

Recept van: Luis Luna

 
1 beoordeling
 
1uur35min

Mijn oma komt oorspronkelijk uit Spanje. Dit is haar authentieke recept voor Paella met rijst, kip, garnalen, kreeft, venusschelpen en mosselen.

Recept van: ZapnTatersMom

 
1 beoordeling
 
35min

Een heerlijk recept voor paella, maar dan zonder vis en zeevruchten. Dit recept wordt gemaakt met varkensreepjes en chorizo. Lekker met een frisse groene salade erbij.

Recept van: josefien

 
Geen beoordelingen
 
45min

Paella is een feestelijk, kleurrijk gerecht: u gebruikt hiervoor verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren, plus rode paprika, groene asperges, tomaten en artisjokken. Serveer er een groene salade bij.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
1uur25min

Deze Spaanse spaghetti (of noedel paella) is een variant op paella, in plaats van rijst wordt spaghetti gebruikt.

Recept van: Rainierp

 
Geen beoordelingen
 
1uur30min

Een reis naar Spanje is niet compleet als u geen paella hebt gegeten, het bekende rijstgerecht. De ingrediënten variëren per streek, maar in deze versie worden zeeduivel, inktvis en mosselen gebruikt. Serveer met brood.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
1uur5min

Deze populaire Spaanse klassieker is altijd een succes bij liefhebbers van zeevruchten. In deze versie worden kleurrijke rode en gele paprika, groene asperges en erwten gecombineerd met grote, sappige steurgarnalen en beetgrote stukjes mul. Serveren met een groene salade en u heeft een onvergetelijke Mediterrane maaltijd.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
1uur

Een klein stukje chorizo maakt deze kleurige rijstschotel met groenten al lekker pittig van smaak. Rode rijst uit de Camargue bevat veel voedingsstoffen en nog meer voedingsvezels dan zilvervliesrijst; bovendien smaakt deze rijstsoort heerlijk nootachtig.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
1uur10min

Deze vegetarische variant van klassieke paella is erg lekker en voedzaam – en een prima manier om eens te experimenteren met tahoe als uw gezin dit ingrediënt nog niet kent. Tahoe levert weinig vet maar veel eiwit, vitaminen en mineralen. Serveer er een tomatensalade bij.

Recept van: Lidy Nooij

1 / 2

Vergelijkbare receptencollecties

Risotto
Risotto   (81)

Favorieten van het seizoen

  • Witte asperges koken Witte asperges koken
  • Rabarber kruimeltaart Rabarber kruimeltaart
  • Aardbeien-rabarbercrumble Aardbeien-rabarbercrumble
  • Recepten met rabarber Recepten met rabarber
  • Witte asperges Witte asperges