Asperges koken (65)

Zoek je een recept voor gekookte asperges? Gekookte verse witte asperges of groene asperges, asperges met ham, asperges met zalm, je vindt de recepten hier.

Meer receptencollecties

Asperges
Asperges   (281)
Witte asperges
Witte asperges   (111)
Aspergesoep
Aspergesoep   (31)

Probeer deze recepten

 
Geen beoordelingen
 
25min

Een heerlijk recept voor gekookte verse witte asperges, perfect voor in het aspergeseizoen! In dit recept worden de gekookte asperges geserveerd met een sinaasappeldressing.

Recept van: Joachim

 
2 beoordelingen
 
35min

Asperges koken is helemaal niet zo moeilijk. Het belangrijkste is om de witte asperges goed te schillen en ze niet te lang te koken. Je kunt er het beste met een mes in prikken om te bepalen of ze gaar zijn. Serveer de witte asperges met een botersaus of hollandaise saus, gekookte aardappelen, ham en eventueel ei. Bekijk ook de video onderaan dit recept.

Recept van: Allrecipes

 
4 beoordelingen
 
25min

Een eenvoudige, gebonden soep van witte asperges uit blik of glas, zodat je niet op het aspergeseizoen hoeft te wachten om deze soep te maken. Klaar in een handomdraai.

Recept van: renettakookt

 
2 beoordelingen
 
50min

Dit is een variant op een oud Armeens recept en zo lekker dat ik er van kan blijven eten. Je kunt het prima als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht serveren.

Recept van: Sandy T.

 
3 beoordelingen
 
30min

Een lekkere, lichte zomersalade waarvan de verschillende smaken goed combineren. Citroensap en een druppel goede olijfolie maken het gerecht compleet. De salade is het lekkerst als hij 1-2 uur is gekoeld.

Recept van: Myra

Vergelijkbare receptencollecties

Favorieten van het seizoen

  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Apple Crumble Apple Crumble
  • Pasta koken: 7 tips! Pasta koken: 7 tips!
  • Zelf verse pasta maken Zelf verse pasta maken
  • Appeltaart Appeltaart