Banketbakkersroom

Recepten om zelf banketbakkersroom te maken, maar ook recepten waarin bakkersroom is verwerkt, zoals tompouce, profiteroles, moorkoppen en meer desserts.

18 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Type recept

Bereidingstijd

Wereldkeuken

 
2 beoordelingen
 
50min

Gebruik dit eenvoudige recept voor banketbakkersroom, ook wel crème patissière genoemd, om fruittaarten, eclairs of puddingbroodjes mee te maken. Bekijk ook de video van dit recept!

Recept van: Bibus

 
1 beoordeling
 
30min

Heerlijke banketbakkersroom tussen laagjes bladerdeeg; een zelfgemaakte tompoes of tompouce. Het glazuur kun je ook oranje maken (met kleurstof) voor Koninginnedag.

Recept van: Kaybee

 
1 beoordeling
 
20min

Dit is een klassieke banketbakkersroom vaak gebruikt in bakkerijen en restaurants. Het kan gebruikt worden als vulling voor cakes, taarten of gebak. Roer er geklopte slagroom doorheen voor een luchtigere vulling.

Recept van: CHRISTINIBEANIE

 
1 beoordeling
 
15min

Hier is een geweldig recept voor banketbakkersroom of crème pâtissière, dat kan worden gebruikt met soezendeeg voor soesjes, in trifles, in fruittaarten en heel veel andere recepten.

Recept van: anizou

 
1 beoordeling
 
1uur

De bekende tompouce, een beetje anders. Bladerdeeg belegd met laagjes room en jam. Je kunt ze met een laagje glazuur bedekken of met poedersuiker bestrooien. Als je een tompouce met sinaasappelsmaak wilt, voeg dan wat rasp van een sinaasappelschil toe aan de melk.

Recept van: TOO TOO

 
1 beoordeling
 
1uur30min

Dit is een fruittaart met griesmeelroom en frambozen geïnspireerd door Ottolenghi. De taart is om te smullen! Ook lekker met een combi van frambozen en bramen. Varieer naar wens met ander zacht fruit.

Recept van: Jet

 
1 beoordeling
 
55min

Lekkere kleine aardbeientaartjes met een bodem van bladerdeeg. Persoonlijk één van mijn favoriete taartjes ;)

Recept van: MayaDeVlieger

 
1 beoordeling
 
35min

Als grote koffieliefhebber vind ik niets zo lekker als "extraatje" hierbij dan die lekkere bladerdeeggebakjes met banketbakkersroom en vers fruit van bij de bakker. Je kan deze echter ook heel gemakkelijk zelf maken, zonder veel moeite en best wel snel klaar! Uit dit recept haal je ongeveer 10 gebakjes.

Recept van: hedi.sorgeloos

 
Geen beoordelingen
 
25min

Het klassieke recept voor bakkersroom. Snel en gemakkelijk. Indien gewenst kun je 1 theelepel vanille extract voor een vanillestokje vervangen, voeg dit toe nadat de bakkersroom van het vuur gehaald is.

Recept van: Kevin Ryan

 
Geen beoordelingen
 
20min

Dit is mijn recept voor banketbakkersroom of crème pâtissière. Het is een veelzijdig recept en makkelijk te maken. Ik gebruik het in veel desserts. Ik gebruik het bijvoorbeeld in fruittaarten, maar het is ook perfect voor tompoezen en soesjes.

Recept van: kikine2008

1 / 2

Vergelijkbare receptencollecties

Brownies
Brownies   (61)
Taart en cake
Taart en cake   (1763)
Meringue
Meringue   (62)

Favorieten van het seizoen

  • Gevulde eieren op 3 manieren Gevulde eieren op 3 manieren
  • Tiramisu Tiramisu
  • 3 hapjes met gerookte zalm 3 hapjes met gerookte zalm
  • Kersthapjes Kersthapjes
  • Kerstdesserts Kerstdesserts