Banketbakkersroom (20)

  Recepten om zelf banketbakkersroom te maken, maar ook recepten waarin bakkersroom is verwerkt, zoals tompouce, profiteroles, moorkoppen en meer desserts.

  Probeer deze recepten

   
  1 beoordeling
   
  1uur30min

  Dit is een fruittaart met griesmeelroom en frambozen geïnspireerd door Ottolenghi. De taart is om te smullen! Ook lekker met een combi van frambozen en bramen. Varieer naar wens met ander zacht fruit.

  Recept van: Jet

   
  2 beoordelingen
   
  50min

  Gebruik dit eenvoudige recept voor banketbakkersroom, ook wel crème patissière genoemd, om fruittaarten, eclairs of puddingbroodjes mee te maken. Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: Bibus

   
  1 beoordeling
   
  20min

  Dit is een klassieke banketbakkersroom vaak gebruikt in bakkerijen en restaurants. Het kan gebruikt worden als vulling voor cakes, taarten of gebak. Roer er geklopte slagroom doorheen voor een luchtigere vulling.

  Recept van: CHRISTINIBEANIE

   
  1 beoordeling
   
  30min

  Heerlijke banketbakkersroom tussen laagjes bladerdeeg; een zelfgemaakte tompoes of tompouce. Het glazuur kun je ook oranje maken (met kleurstof) voor Koninginnedag.

  Recept van: Kaybee

   
  1 beoordeling
   
  15min

  Hier is een geweldig recept voor banketbakkersroom of crème pâtissière, dat kan worden gebruikt met soezendeeg voor soesjes, in trifles, in fruittaarten en heel veel andere recepten.

  Recept van: anizou

  Video's voor recepten met banketbakkersroom

  • videoTitle
   Zelfgemaakte eenvoudige banketbakkersroom
  • videoTitle
   Mille Feuille (Franse tompouce)

  Vergelijkbare receptencollecties

  Brownies
  Brownies   (63)
  Taart en cake
  Taart en cake   (1810)
  Meringue
  Meringue   (63)