Tompouce recepten

  Wil je graag zelf een tompoes of ook wel tompouce maken? Je vindt hier meerdere recepten voor tompoezen, van een oranje tompoes tot een aardbeientompouce of een traditionele tompoes.

  8 recepten

  Filter

  Hoofdingrediënten

  Type recept

  Bereidingstijd

  Wereldkeuken

   
  2 beoordelingen
   
  40min

  Deze oranje tompouce is bedoeld voor Koninginnedag, maar kan natuurlijk op een ander moment met een andere kleur glazuur ook heel goed gegeten worden. Ondanks de wat uitgebreide bereidingswijze is een zelfgemaakte tompoes toch het lekkerst!

  Recept van: Nanda

   
  1 beoordeling
   
  40min

  Een eenvoudig te maken dubbellaagse tompoes met verse aardbeien, een heerlijke variatie op de 'gewone' tompoes. Gemakkelijk door gebruik van bladerdeeg en instant banketbakkersroom, maar ziet er fantastisch professioneel uit! Wel dezelfde dag nog opeten, maar dat is vast geen probleem.

  Recept van: PESTANO

   
  1 beoordeling
   
  20min

  Dit is een klassieke banketbakkersroom vaak gebruikt in bakkerijen en restaurants. Het kan gebruikt worden als vulling voor cakes, taarten of gebak. Roer er geklopte slagroom doorheen voor een luchtigere vulling.

  Recept van: CHRISTINIBEANIE

   
  1 beoordeling
   
  30min

  Heerlijke banketbakkersroom tussen laagjes bladerdeeg; een zelfgemaakte tompoes of tompouce. Het glazuur kun je ook oranje maken (met kleurstof) voor Koninginnedag.

  Recept van: Kaybee

   
  1 beoordeling
   
  1uur

  De bekende tompouce, een beetje anders. Bladerdeeg belegd met laagjes room en jam. Je kunt ze met een laagje glazuur bedekken of met poedersuiker bestrooien. Als je een tompouce met sinaasappelsmaak wilt, voeg dan wat rasp van een sinaasappelschil toe aan de melk.

  Recept van: TOO TOO

   
  Geen beoordelingen
   
  25min

  Het klassieke recept voor bakkersroom. Snel en gemakkelijk. Indien gewenst kun je 1 theelepel vanille extract voor een vanillestokje vervangen, voeg dit toe nadat de bakkersroom van het vuur gehaald is.

  Recept van: Kevin Ryan

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur40min

  Mille feuille is een typisch Frans gebakje, dat heel erg lijkt op onze tompouce. Het bestaat in dit geval uit drie lagen bladerdeeg en wordt gevuld met banketbakkersroom. Bekijk de video van dit recept!

  Recept van: kitty81

   
  Geen beoordelingen
   
  40min

  Sloveens gebak dat lijkt op tompouce.

  Recept van: zvonka

  1 / 1

  Vergelijkbare receptencollecties

  Taart en cake
  Taart en cake   (1810)
  Meringue
  Meringue   (63)
  User's IP: 54.158.194.80